Bolund Gruppe

Bolund Gruppe

– fra trygge rammer til internationale eventyr

Havørnene til virtuelt DM i Spejder 202ø1

2. maj 2021 · Alle enheder, Junior, Senior, Trop · Skrevet af Henrik Junge Mortensen

I weekenden den 24.-25. april deltog Havørnene i DM i Spejder. Konkurrencen var udskudt fra 2020 på grund af corona, men blev i år afholdt, uden at de konkurrerende patruljer mødte hinanden. Vi deltog i storspejderkategorien, selv om to af vore spejdere er juniorspejdere. Anne var også med i konkurrencen, selv om hun er senior, mens Freja deltog som vores tekniske forbindelse. Forbindelsen til arrangører og konkurrenter blev nemlig holdt via internettet og Facebook, så det krævede et vågent øje på klokken at være klar til live-begivenheder og uploadfrister.

Det er ganske vist blevet tilladt at holde spejderarrangementer indendørs igen, men da en stor del af os bor i en af landets allermest coronaplagede kommuner, holder vi fast i udendørs møder og størst mulig afstand. Det betød også, at vi overnattede hjemme. Vejret var fint nok til udendørs aktiviteter, men med mange stillesiddende opgaver blev det alligevel lidt udfordrende at holde varmen.

Én af opgaverne var at fremstille en knobtavle. Knobene var dog ikke angivet ved navn, men ved deres anvendelse, så spejderne skulle selv finde ud af, hvilket knob de ville bruge i en given situation – og så selvfølgelig binde knobet.

Aftensmaden bestod af mad fra tre forskellige lande: Rusland, Tyrkiet og Grønland. Det var noget af en udfordring at nå det hele, for samtidig skulle der løses opgaver, som skulle give detaljer til anretningen af desserten. Vi fik dog lækre blini med laks, agurk og kaviar og en fyldig linsesuppe med ris. Desserten – vanilje- og solbæris frosset vha. knuste isterninger og salt – måtte vi vente med at lave til tropmødet den følgende tirsdag; det kunne vi simpelt hen ikke nå inden for tidsfristen. Men den smagte godt til tirsdagens lejrbål.

Selv om arrangementet sluttede søndag middag, kunne der ikke kåres en vinder på det tidspunkt. Da der kunne afleveres besvarelser frem til en halv time før afslutningen, havde staben på det tidspunkt stadig en del arbejde foran sig med at give point for de løsninger, som strømmede ind fra de 131 deltagende patruljer. Først torsdag aften blev vinderen kåret. I storspejderkategorien vandt Enhjørninge fra Ejby Gruppe med 1045 point. Havørnene kom med 485 point ind på en fin 22.-plads ud af de 68 deltagende storspejderpatruljer. Det er slet ikke så dårligt i betragtning af, at to af vores spejdere er juniorer. Sammenligner vi mere lokalt med deltagerne fra Sct. Georg Distrikt, var Havørnene faktisk bedst. Man kan også se af pointtabellen, at Havørnene nok ikke er hurtige – de svarede på 6 ud af 13 poster – men til gengæld er de grundige: I halvdelen af de poster, de svarede på, lå deres pointtal blandt de tre højeste, og deres løsning af kodeavisen gav dem sågar en topplacering blandt alle de deltagende patruljer (inklusive seniorpatruljerne). Så man kan på en måde sige, at Havørnene blev danmarksmestre i kodeløsning for spejdere 😉

Weekenden blev et dejligt, hyggeligt skridt i retning af det mere normale spejderliv, og søndag aften var vi alle trætte “som en havørn”, efter en konkurrence med masser af frisk luft, udfordringer og godt samarbejde.