Bolund Gruppe

Bolund Gruppe

– fra trygge rammer til internationale eventyr

Vinterlejr – sciencepirater langt ude i skoven

5. februar 2023 · Alle enheder, Bæver, Junior, Senior, Trop, Ulve · Skrevet af Henrik Junge Mortensen

Den sidste weekend i januar 2023 var hele gruppen traditionen tro af sted på vinterlejr. I år gik turen til spejderhytten Sct. Georg ved Særløse Overdrev i Bidstrupskovene. Lørdag formiddag byggede både bævere og ulve bæverdæmninger over Ledreborg Å, som løber tæt forbi lejrgrunden. For en ordens skyld skal det siges, at vi selvfølgelig fjernede vores dæmninger igen inden afrejse – for spejdere passer på naturen.

Bæverne med deres dæmning.
Bæverne viser stolte deres dæmning frem.
Ulvene ved og i Ledreborg Å
Ulvene fulgte en flaskes tur ned ad åen, til den stoppede ved deres dæmning.

Weekendens tema var sciencepirater, så både formiddag og eftermiddag var fulde af naturvidenskabelige opgaver og aktiviteter. Der var flotte farver i pH-laboratoriet, vi lærte at retningsbestemme og genkende lyde, alle fik tips til at måle længder ved hjælp af egne legemsdele, og vi fik atmosfærens tryk til at mase dåser for os.

pH-laboratorium
På eftermiddagsløbet gik en af opgaverne ud på at lave forsøg med naturlige syre-base-indikatorer.
Opvarmning af dåser
Over stormkøkkenets spritflamme kunne vi koge vand og fylde coladåser med damp, som kunne hjælpe atmosfærens tryk med at mase dåsen sammen, når den blev bratkølet i en spand vand.

Spejderne hjalp flittigt med til at lave aftensmaden: Rijsttafel med masser af forskelligt tilbehør. Til dessert lavede hver sin egen portion softice ved hjælp af en kuldeblanding bestående af salt og knuste isterninger i en pose. Vi fandt ud af, at det virker bedst, når man har handsker på, mens man masserer blandingen, men det smagte lækkert, uanset om det endte som råcreme, softice eller hård flødeis.

Søndag formiddag holdt vi generalprøver på udvalgte numre til det mini-science-show, vi skal vise forældrene mandag den 27. februar. Da lederne havde gjort hytten ren, sluttede vi af med frokost og kage i det fri. Tak til de forældre, som havde bagt boller og kager til turen!