Bolund Gruppe

Bolund Gruppe

– fra trygge rammer til internationale eventyr

JOTI-opgaver til tropspejderne til weekenden d. 15.-17. oktober 2021

13. oktober 2021 · Junior, Senior, Trop · Skrevet af Henrik Junge Mortensen

Som en del af mærket Internationalt deltager vi i JOTI i år. JOTI (Jamboree on the Internet) er verdens største spejderarrangement, og der er deltagere fra hele verden. Vi deltager hver for sig via nettet, da vi jo lige har været på lejr sammen (så mange af os er taget på ferie). Der er to opgaver, vi hver især skal prøve at løse i løbet af weekenden:

  1. Hør om, hvordan en udenlandsk gruppe tager på lejr. Du kan f.eks. spørge om deres bedste lejroplevelser, eller hvordan deres seneste lejr forløb.
  2. Udveksl ideer til spejderarbejdet med en udenlandsk spejder. Hvis du kan skabe kontakt til nogen, der vil være venskabsgruppe med os, er det endnu bedre. Skriv, at de kan kontakte os på http://bolundgruppe.dk/kontakt/ .

Hvordan gør man så:

Læs forklaringerne enten på https://www.scoutlink.net/ eller på https://www.jotajoti.info/programme. Begge steder er der mulighed for at skrive sammen med spejdere fra hele verden. Der er kanaler, hvor der skrives på bestemte sprog, men det meste foregår på engelsk. Prøv det lidt – evt. med dine forældres hjælp.

Hvis du mangler noget at starte samtalen med, kan du altid deltage i JamPuz, hvor du kan samle ID-koder (JID’er) fra de forskellige deltagere. Vores hedder 5DK62K. Du kan finde “bingopladerne” her.

Der kan godt være trængsel på serverne, så skulle det knibe med at komme ind, kan det blive nødvendigt at opgive. Scoutlink plejer at fungere bedre end jotajoti.info – og den er også åben uden for JOTA/JOTI-weekenden.

God fornøjelse! Vi glæder os til at høre efter ferien, hvem du har “talt” med, og hvad du har fundet ud af.